S ARGONAUTOM ZA ČISTO PODMORJE

S ARGONAUTOM ZA ČISTO PODMORJE

Proljeće oduvijek simbolizira neku vrstu buđenja, promišljanja, novih početaka. Dani postaju dulji, sunca je sve više, a vremena za pozitivne promjene napretek. Kao izdavač koji se svojim knjigama oduvijek trudi potaknuti na razmišljanje, ponuditi drugačiji kut gledanja na društvene fenomene, probleme i teškoće, ovog smo proljeća odlučili pomaknuti granice svojeg promišljanja i djelovanja.

Odlučili smo se stoga, simbolično i koliko je u našoj moći, pridružiti izvrsnoj Udruzi Argonauta, koja već godinama radi na pozitivnim promjenama u društvu. Tko za njih još nije čuo, njemu na znanje da je riječ o udruzi koja se prije svega trudi doprinositi održivom razvoju lokalne i regionalne zajednice pronalaženjem inovativnih rješenja u vrednovanju baštine, poticanju volonterstva, međusektorske suradnje i razvoja društvenog poduzetništva. Rezultate njihovih sjajnih aktivnosti, projekata i akcija možete popratiti na njihovoj web stranici (https://argonauta.hr/) i društvenim mrežama.

U svibnju ove godine Argonauta organizira Eko kamp Kornati 2024, u sklopu kojega će, uz pomoć vrijednih ronilaca volontera, čistiti podmorski okoliš Kornatskog otočja od otpada i istražiti u njemu prisutnost štetnih algi, a uz to će širu javnost informirati o velikoj važnosti zaštite i očuvanja morskoga okoliša.

Budući da smo itekako svjesni važnosti njihova djelovanja, i zahvalni na tome što rade, odlučili smo njihovim volonterima donirati svoje knjige, da u pauzi od spašavanja svijeta pronađu još inspiracije za dobrotu! Svi naslovi uključeni u donaciju dio su izdavačkog programa Europa iznutra i izvana, kojim se već godinama trudimo čitateljima ponuditi presjek nagrađivane europske književnosti koja je izvan mainstreama, a prikazuje mnoge probleme s kojima se kao društvo suočavamo.

Čast nam je što smo, barem na ovaj način, dio te predivne priče, a vas potičemo da svakako popratite hvalevrijedan rad Udruge Argonauta!

 

 

Povezane knjige:

Čudesa
Čudesa
-50%
9,23 €18,45 €
Leksikon svjetla i tame
Leksikon svjetla i tame
19,78 €
Hippocampus
Hippocampus
-40%
11,87 €19,78 €
Demon s Vučjeg brda
Demon s Vučjeg brda
-20%
15,12 €18,90 €
Oporuka
Oporuka
-40%
13,46 €22,43 €
Spašavanje smrti
Spašavanje smrti
19,78 €