Ubij se, ljubavi
Beletristika strana
Prevela sa španjolskog Duška Gerić Koren
Broj stranica: 172
Godina izdanja: veljača 2019.
ISBN: 978-953-259-244-3
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: 231 g
98,10 kn109,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Ubij se, ljubavi
Nema tagova

U neimenovanom zabačenom selu jedna se žena bori sa svojim demonima – osjeća se zarobljenom, a čezne za slobodom, prihvaća svoju ulogu autsajdera dok žudi za pripadanjem, želi biti dobra majka i žena, a istodobno ima poriv upotrijebiti pištolj ili nož. Visokoobrazovana, načitana i navikla na grad, sada je zapela na selu gdje vrijede drugi zakoni koji se neminovno odnose i na nju. Prestravljena je banalnošću svakodnevice i stiješnjena u okvire obiteljskog života, a sva njena nastojanja da ispuni svoje bračne i majčinske uloge padaju u vodu pod teretom njezinih mračnih, maničnih, na mahove stravičnih misli.

Ubij se, ljubavi uistinu je nesvakidašnja i intenzivna knjiga. Ova bolno iskrena ispovjedna proza propituje ljubav, majčinstvo, usamljenost, a ponajviše postporođajnu depresiju i sve mučne, suicidalne i sadističke misli koja ona sa sobom nosi. Ispisan britkim i inteligentnim jezikom, ovaj je roman prepun filmičnih scena, a čitatelj je uronjen u psihu protagonistice koja je neprestano na rubu ludila i titra na ivici stvarnosti. Ubij se, ljubavi djelo je iznimnog stila, istodobno brutalno i poetično.  Riječ je o vividnom i snažnom štivu koje je ne samo tematski i stilski zanimljivo, već i važno jer progovara o nerado spominjanim temama o kojima je nužno razgovarati i detabuizirati ih.

„Hipnotizirajuća pripovjedna snaga.“ 
La Nación

„Ariana Harwicz ima svjež i odvažan glas, mračno uzbudljivu i privlačnu literarnu karizmu.“ 
Zeruya Shalev

„Ima okus djela Fever Dream pomiješanog sa Sorry to Disrupt the Peace. Zapanjujuć roman.“ 
Paul Fulcher

„Roman Ariane Harwicz zaokuplja vašu maštu. Vrlo se teško ispušta iz ruku, vrlo se teško ikad zaboravlja.“ 
Lina Meruane

„Ariana Harwicz nameće se kao jedna od velikih argentinskih autorica. Gospodarica i majstorica dviju velikih vrlina: hrabrosti i izvrsnosti u korištenju jezika.“ 
Diario Clarín

 
 
Povratak na pregled Knjiga