Ubij se, ljubavi
Beletristika strana
Prevela sa španjolskog Duška Gerić Koren
Broj stranica: 172
Godina izdanja: veljača 2019.
ISBN: 978-953-259-244-3
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
14,47 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Ubij se, ljubavi
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

U neimenovanom zabačenom selu jedna se žena bori sa svojim demonima – osjeća se zarobljenom, a čezne za slobodom, prihvaća svoju ulogu autsajdera dok žudi za pripadanjem, želi biti dobra majka i žena, a istodobno ima poriv upotrijebiti pištolj ili nož. Visokoobrazovana, načitana i navikla na grad, sada je zapela na selu gdje vrijede drugi zakoni koji se neminovno odnose i na nju. Prestravljena je banalnošću svakodnevice i stiješnjena u okvire obiteljskog života, a sva njena nastojanja da ispuni svoje bračne i majčinske uloge padaju u vodu pod teretom njezinih mračnih, maničnih, na mahove stravičnih misli.

Ubij se, ljubavi uistinu je nesvakidašnja i intenzivna knjiga. Ova bolno iskrena ispovjedna proza propituje ljubav, majčinstvo, usamljenost, a ponajviše postporođajnu depresiju i sve mučne, suicidalne i sadističke misli koja ona sa sobom nosi. Ispisan britkim i inteligentnim jezikom, ovaj je roman prepun filmičnih scena, a čitatelj je uronjen u psihu protagonistice koja je neprestano na rubu ludila i titra na ivici stvarnosti. Ubij se, ljubavi djelo je iznimnog stila, istodobno brutalno i poetično.  Riječ je o vividnom i snažnom štivu koje je ne samo tematski i stilski zanimljivo, već i važno jer progovara o nerado spominjanim temama o kojima je nužno razgovarati i detabuizirati ih.


„Hipnotizirajuća pripovjedna snaga.“ 
La Nación

„Ariana Harwicz ima svjež i odvažan glas, mračno uzbudljivu i privlačnu literarnu karizmu.“ 
Zeruya Shalev

„Ima okus djela Fever Dream pomiješanog sa Sorry to Disrupt the Peace. Zapanjujuć roman.“ 
Paul Fulcher

„Roman Ariane Harwicz zaokuplja vašu maštu. Vrlo se teško ispušta iz ruku, vrlo se teško ikad zaboravlja.“ 
Lina Meruane

„Ariana Harwicz nameće se kao jedna od velikih argentinskih autorica. Gospodarica i majstorica dviju velikih vrlina: hrabrosti i izvrsnosti u korištenju jezika.“ 
Diario Clarín

Ariana Harwicz

Ariana Harwicz

Ariana Harwicz (1977., Buenos Aires) argentinska je spisateljica uspoređivana s Nathalie Sarraute, Virginijom Woolf i Sylviom Plath i jedna od najupečatljivijih autorica suvremene argentinske književnosti. Studirala je filmsku umjetnost i dramaturgiju u Argentini, a potom diplomirala izvedbene umjetnosti na Sveučilištu Pariz VII  i magistrirala komparativnu književnost na Sorbonni. Njezinu prozu karakterizira nasilje, erotika, ironija i direktna kritika klišeja vezanih uz obiteljske odnose i konvencionalne veze. Poučavala je pisanje scenarija i napisala je dvije drame koje su uprizorene u Buenos Airesu. Režirala je dokumentarac El dia del Ceviche koji je prikazivan na festivalima u Argentini, Brazilu, na Kubi i u Venezueli. Njezin prvi roman Ubij se, ljubavi ovjenčan je sjajnim kritikama i proglašen najboljim romanom 2012. godine od strane La Nacióna. Adaptiran je za kazalište u Argentini i Izraelu. Bila je u finalu za nagradu „Republic of Consciousness 2018“ i nominirana za nagradu „Man Booker International 2018“.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Ubij se, ljubavi' kupci su kupili i ove knjige

Gospođa Black
Gospođa Black
18,45 €
Pješčana grobnica
Pješčana grobnica
23,90 €
Džepni atlas žena
Džepni atlas žena
15,79 €
Doručak
Doručak
17,12 €
Zima u Sokchu
Zima u Sokchu
17,12 €
Nerazdvojne
Nerazdvojne
18,45 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga