Restoran Dalmacija
Beletristika strana
Prevela s njemačkog Romana Perečinec
Broj stranica: 224
Godina izdanja: studeni 2015.
ISBN: 978-953-259-115-6
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: 290 g
95,20 kn119,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 200 knBesplatna dostava iznad 200 kn
 
Restoran Dalmacija
Nema tagova

Odavno prisutna u svjetskoj književnosti, migracija je tema i romana Restoran Dalmacija u kojem Jagoda Marinić iznosi priču o dosad nevidljivim migrantima u Njemačkoj, gostima na privremeno-stalnom boravku, pozvanima zbog potrebe, a da ih nitko stvarno nije želio, o gostima koji će uskoro možda otići...

Mija odnosno Mia, glavna junakinja romana Restoran Dalmacija, mlada je žena koja potječe iz migrantske obitelji, kćer je hrvatskih "gastarbajtera" odrasla u Berlinu osamdesetih godina u, za ondašnje prilike, tipično hrvatskoj obiteljskoj atmosferi ispunjenoj ljubavlju prema domovini u koju se namjeravaju jednoga dana vratiti, ali i obilježenoj osjećajem zahvalnosti prema zemlji koja ih je primila i u kojoj mogu raditi.

U ovom višeglasnom romanu u kojem je u središtu pažnje migrantski život u Njemačkoj, uspješno se kloneći patetike, Jagoda Marinić poetski i osjećajno pripovijeda o kategorijama  presudnima za ispunjen život i slobodu pronalaska svojeg mjesta u svijetu –  o gubitku i traženju identiteta, o gubitku domovine i osjećaju tuđinstva. Obiteljska saga koja se odvija između pada Berlinskog zida i rata na Balkanu, poučan je panoptikum novije europske povijesti predstavljen na krhkoj konstrukciji prošlih i sadašnjih trenutaka uhvaćenih između Dalmacije, Berlina i Toronta.

Bojana Bajić, Obnova

Jagoda Marinić

Jagoda Marinić

Jagoda Marinić (1977., Weiblingen) njemačka je spisateljica hrvatskog podrijetla koja piše kratke priče, romane, drame i eseje. Završila je studij germanistike, anglistike i političkih znanosti te je radila kao spisateljica, kazališna autorica i novinarka u Heidelbergu i New Yorku. Danas, osim kao novinarka, radi i u uredu gradonačelinika Heidelberga na odjeljenju za integraciju. Objavila je dvije zbirke priča: Eigentlich ein Heiratsantrag (Zapravo, bračna ponuda, 2001.) i Russische Bücher (Ruske knjige, 2005.). Godine 2007. objavila je roman Die Namenlose (Bezimena, 2007.) koji je nominiran za nagradu „Ingeborg Bachmann“, a časopis Der Spiegel ga je proglasio jednim od najvažnijih izdanih djela 2007. Svoj drugi roman Restaurant Dalmatia (Restoran Dalmacija) objavila je 2013. godine, kao i zbirku Gebrauchsanweisung für Kroatien (Uporabna uputa za Hrvatsku).

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Restoran Dalmacija' kupci su kupili i ove knjige

Mogla bi se zvati Leda
Mogla bi se zvati Leda
-20%
109,00 kn
87,20 kn
Majčino mlijeko
Majčino mlijeko
-10%
119,00 kn
107,10 kn
Tapiserija sestara Hekne
Tapiserija sestara Hekne
-10%
159,00 kn
143,10 kn
POŠALJITE UPIT
Dobar dan, drugovi
Dobar dan, drugovi
-10%
129,00 kn
116,10 kn
Kopile Istanbula
Kopile Istanbula
-10%
125,00 kn
112,50 kn
POŠALJITE UPIT
Bidon
Bidon
-40%
107,00 kn
64,20 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga