Ljubav i rat
Beletristika strana
Preveo s katalonskog Boris Dumančić
Broj stranica: 324
Godina izdanja: listopad 2016.
ISBN: 978-953-259-147-7
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
16,61 €18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Ljubav i rat
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

U Barceloni 1936., te mračne godine španjolske povijesti, počinju dvije paralelne priče: jedna je prožeta iznenadnom i snažnom ljubavlju dvoje svjetonazorski potpuno različitih ljudi, a drugu ispunjavaju užasi, stradanje i patnja. Valentina Mur u ljubavnoj je vezi s markantnim komunistom Ramonom Mercaderom, koji će četiri godine poslije postati poznat kao ubojica Lava Trockog, kada prisustvuje uhićenju Ramonova rođaka Artura Ramonede. Taj će slučajni susret biti fatalan za oboje. Njih će dvoje, ona kao revolucionarka i borkinja za ravnopravnost žena i on, sin industrijalca, zaljubljenik u umjetnost i filozofiju proći krvavu ratnu kalvariju svjedočeći o neuništivosti ljubavi ratu usprkos.

Ljubav i rat prvi je Amatin roman napisan na katalonskom u kojem priziva bolna sjećanja na strahote Španjolskog građanskog rata, ali ispisuje i nježnu posvetu ljubavi. Potresna je to i slojevita ratna priča obilježena uništenom i spaljenom zemljom, podjelama unutar zaraćenih strana i stradanjem civila. Nuria Amat za ovaj je roman prošla gustu arhivsku građu iznoseći povijesne fakte uvjerljivo i vjerodostojno i s osjećajem za detalj. Stvarne se povijesne ličnosti u romanu sudaraju s fiktivnim tvoreći izvanrednu knjigu kao trajan podsjetnik na strašnu moć ideološkog zavođenja i patnju koja iz rata proizlazi. Ne zaboravljajući, pritom, da je ljubav jedina dimenzija koja nadvisuje i rat i ideologiju.

Núria Amat

Núria Amat (1950., Barcelona) jedna je od najcjenjenijih suvremenih španjolskih spisateljica koja je velik dio života provela je u SAD-u, Meksiku, Kolumbiji, Berlinu i Parizu. U Barceloni je doktorirala informatiku, a studirala je i knjižničarstvo. Pisanjem se bavi već četiri desetljeća i dosad je objavila petnaest knjiga koje su doživjele brojne prijevode i bile ovjenčane raznim španjolskim i međunarodnim nagradama. Između ostalog, za roman Ljubav i rat osvojila je nagradu “Ramon Llull” 2011. Kvalitetu njene proze kritika je zamijetila već kod prvih objavljenih radova, obilježenih inovativnim pristupom i metatekstualnošću (roman prvijenac Pan de boda i kratke priče objavljivane u periodici). U narednim djelima, pa sve do današnjih dana, Nuria Amat ustrajava u tematizaciji značajnih tema iz španjolske povijesti ali i kritičkom prikazu recentne europske stvarnosti, uz oprobavanje u različitim književnim postupcima, što redovito rezultira djelima iznimne kakvoće, sadržajnosti i literane snage. Napisala je 2 knjige poezije: Amor infiel (2004.), Poemas impuros (2008.), 3 knjige kratkih priča: Amor breve (1990.), Monstruos (1991.), El siglo de las mujeres (2000.) te 10 romana: Pan de boda (1979.), Narciso y armonia (1982.), El ladron de libros (1988.),
Todos somos Kafka (1993.), Viajar es muy dificil (1995.), La intimitad (1997.), El pais del Alma (1999.), Reina de America (2001.), Deja que la vida llueva sobre mi (2008.), Ljubav i rat (2011.).

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Ljubav i rat' kupci su kupili i ove knjige

Gospođino imanje
Gospođino imanje
-10%
16,61 €18,45 €
Dobar dan, drugovi
Dobar dan, drugovi
-10%
15,41 €17,12 €
Sonjka
Sonjka
-10%
13,02 €14,47 €
Igra istine
Igra istine
-10%
14,21 €15,79 €
Na zemlji smo nakratko predivni
Na zemlji smo nakratko predivni
-10%
16,61 €18,45 €
Šalaporte
Šalaporte
19,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga