Gospođa Black
Beletristika domaća
Biblioteka Verbarij
Broj stranica: 224
Godina izdanja: studeni 2021.
ISBN: 978-953-259-350-1
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 13,5 x 20,8 cm
Masa: g
125,10 kn139,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 200 knBesplatna dostava iznad 200 kn
 
Gospođa Black
Nema tagova

Kad se rodiš u maloj balkanskoj državi, namjesto srebrne žličice dobiješ gensko naslijeđe, recimo, kako ga je opisao Jens Bjorneboe u Povijesti bestijalnosti, oš-neš. Oštete te i prije nego što stasaš da uzmogneš, ne braniti se, nego nositi se s tim.

Neke od onih šugavih balkanskih ratnih godina, mlada Crnogorka u nevolji pobjegne iz zloglasnog kraja i, sretnim spletom okolnosti i svojih poželjnih osobina, nastani se u središtu Londona. Njezin otmjeni, šarmantni, uglađeni, znatno stariji i, tja, bogati muž, gospodin Black, divan je, sve dok nije… Imaju i tinejdžericu u pobuni, ponajviše protiv majke.

A ta mati, na pragu četrdesete, ulazi u rat s demonima iz vlastite prošlosti, s ponovnim pisanjem svoje „povijesti bestijalnosti”. Doduše, treba joj i strasti, uzbuđenja, pustolovina – pa što je snila… Malo se „muvala” s londonskom umjetničkom zvijezdom, malo sa zemljakom, romantičnim grubijanom meka srca (sic!) koji se bavi sumnjivo tajanstvenim poslom. Ispalo je da nije naučila poslovice predaka, kao npr.: tko s djecom liježetko s vragom tikve sadi...

I šta će tad gđa Black: „Nemaš muda ni za sreću ni za nesreću. Ni za siromaštvo, ni bogatstvo. Sada si ‘nešto između’, ono najgore. To te sad ždere jer godine prolaze i nećeš još dugo biti tako slatka, izgubit ćeš i tu osobinu. Biti slatka. Kakva glupost. Moraš odlučiti: što i gdje biti nakon slatkoće?”

U postojbinu… Iz grumena jeda, zažmi kaplju meda.

Jadranka Pintarić

Olja Knežević

Olja Knežević

Olja Knežević rođena je u zemlji kontrasta: surih planina i toplih pješčanih plaža. Takvi su ondje i ljudi. No rado pričaju svoje priče, tuđe priče, ili ih izmišljaju. Ona ih pažljivo sluša. S vremenom je nakupila još mnogo priča diljem svijeta, od neobičnih ljudi koje je susretala, od onoga što je pronalazila u koferima, u prtljažnicima, na aerodromima, na plažama Pacifika, na betonu velikih gradova u kojima je živjela. Zapisuje priče koje ostavljaju trag, daju joj misliti o sebi i vlastitim izborima, ili se jednostavno nasele u njoj, kao kad kukavica u tuđem gnijezdu ostavi jaje.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Gospođa Black' kupci su kupili i ove knjige

Noć zelene čarobnice
Noć zelene čarobnice
-30%
149,00 kn
104,30 kn
Soba moje sestre
Soba moje sestre
-10%
109,00 kn
98,10 kn
Zulejha otvara oči
Zulejha otvara oči
-10%
139,00 kn
125,10 kn
Queenie
Queenie
-10%
149,00 kn
134,10 kn
Nimrodov luk
Nimrodov luk
-40%
109,00 kn
65,40 kn
Kupe br. 6
Kupe br. 6
-20%
119,00 kn
95,20 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga