Noćni roditelji
2020-2021
Beletristika strana
Prevela s nizozemskog Maja Weikert
Broj stranica: 296
Godina izdanja: kolovoz 2020.
ISBN: 978-953-259-291-7
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Noćni roditelji
Nema tagova

Saskia i Juli dvije su majke dječačića Saula, ali samo je Julino majčinstvo biološki određeno. Saulov otac plavokosi je Karl, Saskijina srodna duša, koji je pristao pomoći paru u naporima da dobije vlastito dijete. I dok Juli spremno prihvaća novonastale životne okolnosti, u Saskiji tinja opasan plamen sumnje. Obitelj se otpravi na odmor na Aljasku, s planom da će tek kratko stati na Portesu, Karlovu rodnom otoku, na kojem zajedništvo i priroda uvjetuju kulturu i običaje. Živopisno ali kaotično okruženje promijenit će cilj planirana puta, nagrist će zamršeno korijenje Saksijine prošlosti i značajno joj odrediti budućnost.

Novi roman Saskije de Coster pravo je stilsko i pripovjedačko osvježenje. Koristeći se fiktivnim likom utemeljenom u vlastitu životu, kojemu čak daje i vlastito ime, De Coster donosi uvjerljivu, napetu i snažnu ispovjednu prozu, hvatajući se u koštac s teškim životnim dvojbama, rijetko u društvu naglas izrečenim. Može li svatko biti roditeljem, kako se roditeljem postaje i što biti roditeljem znači samo su neka od pitanja potopljenih u fantastične stranice Noćnih roditelja.


"Najbolje od De Coster, ili, bolje rečeno, najnježnije i najljepše.“
De Standaard

„Knjiga epskih proporcija.“
De Volkstraant

Noćni roditelji više su od suvremenog romana, žurnalističkog putopisa ili memoara. Riječ je o turbulentnoj mješavini intimnih noćnih razgovora, kontemplativnih isječaka iz dnevnika, znakovitih retrospekcija i slapstickom ispunjenih scena, koja kulminira gotovo gotskim romanom s otpiljenim vrhovima prstiju i obiteljskim tajnama. Ponad svega, Noćni roditelji obiluju (majčinskom) ljubavlju.“
Flanders Literature

“…Saskia de Coster napisala je roman o temi koja je rijetko zastupljena u književnosti: o strahu roditelja da neće znati dovoljno voljeti svoje dijete. I to je napravila očaravajuće, stilski inovativno. Povjerenstvo nagrade „Libris Literatuur Prijs 2020“ 


Dostupno i kao e-knjiga na platformi TookBook.

Saskia de Coster

Saskia de Coster

Saskia de Coster (Leuven, 1976.) mlada je i zapažena belgijska vizualna umjetnica, književnica i dramatičarka, koja se redovito i rado odaziva na sudjelovanje u televizijskim debatama. Studirala je germanske jezike na Katoličkom sveučilištu Leuven, a na istome je sveučilištu diplomirala književnost 1998. godine. Dosad je objavila sedam romana: Vrije val (2002.), Jeuk (2004.), Eeuwige roem (2006.), Held (2007.), Dit is van mij (2009.) i Mi i ja (2013.) i Noćni roditelji (2018). Njezin je roman Held nominiran za knjževne nagrade „BNG“ i „AKO“, a dva su joj romana, Dit is van mij i Mi i ja, nominirani za „AKO“ i „The Golden Owl“. Za roman Mi i ja 2014. je godine dobila nagradu „Cutting Edge“ te nagradu „Opijz Literatuurprij“. O njezinu je književnom radu često rečeno da piše „s neopisivim guštom“ i da svoje priče, a i osebujne likove, uvijek začinja čvrstom dozom britkog humora. Živi i radi u Belgiji.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Noćni roditelji' kupci su kupili i ove knjige

Doručak
Doručak
-10%
15,41 €17,12 €
Studeni
Studeni
21,90 €
Gospođa Black
Gospođa Black
-10%
16,61 €18,45 €
Tri zime
Tri zime
Trenutno nedostupno
POŠALJITE UPIT
Dolina strasti
Dolina strasti
-10%
16,61 €18,45 €
Zemlja kratkih rečenica
Zemlja kratkih rečenica
21,90 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga