Apneja
2018-2019
Beletristika strana
Prevela s talijanskog
Mirna Čubranić
Broj stranica: 296
Godina izdanja: ožujak 2019.
ISBN: 978-953-259-243-6
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
17,12 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Apneja
Nema tagova

Lorenzo Amurri ima dvadeset šest godina i živi u Rimu s djevojkom Johannom. Glazbenik je, svira gitaru u rock bendu i živi punim plućima. Tog mu se jutra nikako nije dalo ustati iz toplog kreveta da bi otišao na skijanje s prijateljima. Ipak je ustao. I to je bio posljednji put da je stao na vlastite noge. Od pada na skijalištu potpuno mu je uništena kralješnica i izgubio je osjet od struka naniže. Nakon borbe za život i mjeseci rehabilitacije u švicarskoj klinici vraća se u obiteljski dom i započinje ono što liječnici groteskno nazivaju „normalnim životom“. Nakon što su mu se svi snovi rasplinuli u trenutku snježne bjeline, piše svoju istinu o tome kako živjeti i preživjeti u zatvoru vlastita tijela.

Ovo je istinita priča lišena patetike i tabua, priča o paklu ovisnosti o drugim ljudima, priča u kojoj je bez zadrške ogoljena seksualna i fiziološka intima o kojoj se rijetko govori, a gotovo nikada ne piše. Ono što guši u Amurrijevoj apneji nije nedostatak zraka, već misli o samoubojstvu i nemogućnost bavljenja najvećom životnom strašću – glazbom. Miljama daleko od težnje da postane površno motivacijsko štivo, u ovom se hrabrom romanu skriva put ljudske duše od rezignacije do prihvaćanja. Put na kojemu će uvidjeti da jedina istinska sloboda pokreta leži u slobodi misli.


„Ova se knjiga čita u jednom dahu, tjera nas da se zagledamo u skrivene kutke misli, u zatomljena mjesta u koja nikada uistinu ne skrećemo pogled.“  
Annalena Benini, Corriere della Sera

„Tajna uspjeha ovog hrabrog romana leži u tome da dok Lorenzo uči ponovo ovladati svojim tijelom, mora naučiti i kako ovladati svojim emocijama.“
Antonio D’Orrico, Sette, Corriere della Sera

„Amurrijeva duša dugo je zadržavala dah, a ovim romanom napokon je raširila krila poput labuda.“
Enrica Brocardo, Vanity Fair

„Čitajući Apneju čitatelj plače, pati u tišini s glavnim likom. Pada u apneju, ali se i izdiže, i uspijeva se na kraju i smijati, kao što to biva i u životu, čak i nesrećama.“
Massimiliano Castellani, Avvenire

„Napokon nešto iskreno, autentično.“
Paolo Bianchi, Libero

Lorenzo Amurri

Lorenzo Amurri

Lorenzo Amurri (1971., Rim - 2016., Rim) talijanski je glazbenik, producent i književnik. Počeo je kao glazbenik i uspješno je surađivao s mnogim talijanskim bendovima kao što su Tiromancino i Franco Califano.
Život mu je obilježila tragična nesreća na skijanju koja ga je ostavila nepokretnim. Nemogućnost bavljenja glazbom uvela ga je u svijet književnosti. Počeo je s blogom i kratkim pričama koje su uvrštene u zbirku Amore Caro, a 2013. je objavio debitantski roman Apneja. Autobiografski roman ušao je u finale izbora za najvažniju talijansku književnu nagradu “Strega”, a osvojio je “Nagradu Europske unije za književnost” 2015. Drugi i posljednji roman Perché non lo portate a Lourdes? objavio je 2014. I u njemu se autobiografski bavio problemom invaliditeta, ali ovaj put iz perspektive ateista kojeg nagovaraju na potragu za ozdravljenjem kroz molitvu. Amurri je iznenada preminuo od zdravstvenih komplikacija u ljeto 2016.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Apneja' kupci su kupili i ove knjige

Soba moje sestre
Soba moje sestre
14,47 €
Pronaći samu sebe
Pronaći samu sebe
12,61 €
Subota
Subota
18,45 €
Dijete prašine
Dijete prašine
19,90 €
Zima u Sokchu
Zima u Sokchu
17,12 €
Pačinko
Pačinko
21,10 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga