02.09.2021.

Što čitamo u rujnu?

Tko je Zaza čije je nerazdvojno prijateljstvo obilježilo ranu mladost feministkinje Simone de Beauvoir? Što je to zajedničko mladoj, lijepoj i bogatoj umjetnici i muškarcu iza rešetaka koji čeka izvršenje smrtne kazne?

Koji od ovih odgovora ćete prvo potražiti u novitetima za rujan?

Nikad objavljeni rukopis Nerazdvojne poznate filozofkinje i feministkinje o prijateljstvu i borbi protiv konvencija i društvenih očekivanja od žena u Parizu početkom 20. stoljeće koji baca potpuno novi pogled na Simone de Beauvoir.

Naše sretno vrijeme proslavljeni je roman korejske autorice Ji-young Gong koji ponire duboko ispod površine. Šokantna i uznemirujuća priča međunarodni je bestseler prema kojem je adaptiran film “Maundy Thursday”.


Simone de Beauvoir / Nerazdvojne

139,00  125,10 kn

Nakon više od šezdeset godina od nastanka pred nama je autobiografska proza koja baca novo svjetlo na godine odrastanja Simone de Beauvoir. Riječ je o kratkoj i dirljivoj ispovijedi o prijateljstvu dviju buntovnih djevojaka – Sylvie (Simone de Beauvoir) i Andrée (Zaza) koje su nakon prvog susreta u školskoj klupi postale nerazdvojne sve do tragična epiloga.

Roman daje veoma živ uvid u društvene prilike i konvencionalni okvir tog doba i nedvosmisleno ocrtava De Beauvoirinu buntovnu narav, zbog koje se uporno borila protiv banalnosti i dogmi. Djelo je to u kojem se jasno nazire klica Simoneinih strasti i ambicija iz koje se u godinama koje su uslijedile razvila jedna od najvažnijih intelektualnih, književnih i feminističkih figura 20. stoljeća.


Ji-young Gong / Naše sretno vrijeme

139,00  125,10 kn

Yu-jeong je mlada, lijepa i bogata i u totalnom rasulu. Slikarica je, predaje na fakultetu, a proslavila se i kao pjevačica, lijepim glasom izvodeći nacionalnu himnu. Sve je kod nje, reklo bi se, na svom mjestu, ali njezin treći pokušaj samoubojstva navješćuje da ispod ekstravagancije i blistave glazure života na visokoj nozi živi nešto podmuklo, traumatično i razarajuće. Na jednom drugom mjestu, iza čuvanih zatvorskih zidova, postoji sasvim različita, a opet slično slomljena osoba, Yun-su, muškarac koji čeka izvršenje smrtne kazne. A postoji i milosrdna teta Monica, posredstvom koje će njih dvoje svoje „sretne trenutke“ provoditi četvrtkom i suočavati nas sa svojim nesretnim sudbinama.

+ uz ovaj roman možete dobiti sjajan roman Njegovo Veličanstvo od Xingua za samo 1,00 kn.