Sibirski odgoj
Beletristika strana
Prevela s talijanskog Mirna Čubranić
Broj stranica: 374
Godina izdanja: siječanj 2015.
ISBN: 978-953-259-090-6
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
18,45 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 30,00 €Besplatna dostava iznad 30,00 €
 
Sibirski odgoj
Nema tagova
 

Napišite recenziju

 
 
Sva polja su obavezna
 

Što znači roditi se, rasti i odrasti na mjestu koje se čini – premda nije – izvan svijeta? Odgovore na ova pitanja daje Nicolai Lilin u svom snažnom, jedinstvenom i provokativnom romanu Sibirski odgoj. Riječ je o priči o životu sibirskog dječaka kojeg su odgojile sibirske Urke, cijela jedna zajednica zločinaca, kako bi postao oksimoron, odnosno „pošteni kriminalac”.
Šokantna zločinačka epopeja iz pera čovjeka koji ju je sam proživio progovara o sibirskom odgoju koji uključuje svirepost ulice, okršaje ratobornih maloljetnika, oružje, robiju, ali i znanje staraca, vremešnih kriminalaca, koji život nose istetoviran na koži. Oni su „adoptivni djedovi“ zaduženi da mlade pouče o kriminalu oprečnim vrijednostima: prijateljstvu, odanosti, zajedničkoj podjeli dobara, brizi prema invalidima i kulturi tetoviranja. I da stvore tu drsku živuću proturječnost – kriminalca s moralnim vrijednostima.

Nicolai Lilin

Nicolai Lilin

Nicolai Lilin rođen je 1980. godine u Benderu, Transnistrija. Od 2003. živi u Italiji. Svoj prvi roman Sibirski odgoj napisao je na talijanskom i objavio ga u uglednoj izdavačkoj kući Einaudi 2009. godine. Knjiga je izazvala veliki interes, prevedena je na dvadesetak jezika, a po njoj je snimljen i istoimeni film u režiji Gabrielea Salvatoresa s Johnom Malkovichem u ulozi djeda Kuzje. Ostali romani su mu: Caduta libera (2010.); Il respiro del buio (2011.); Storie sulla pelle (2012.) te Il serpente di Dio (2014.) Danas piše za magazin L`Espresso, vodi kulturna događanja u Milanu, i bavi se tetoviranjem nakon što je godinama proučavao tradicionalne tetovaže sibirskih kriminalaca i naučio složene tehnike i kodekse koji ih određuju.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Sibirski odgoj' kupci su kupili i ove knjige

Ova zemlja
Ova zemlja
15,79 €
Crne cipele
Crne cipele
15,79 €
Lomeći kamenje
Lomeći kamenje
15,79 €
Ljubav, zlo i naopako
Ljubav, zlo i naopako
15,79 €
Klopka za muhe
Klopka za muhe
18,45 €
Sinovi i ranjene duše
Sinovi i ranjene duše
17,12 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga