Spašavanje smrti
2022-2023
Beletristika strana
Prevela s češkog Suzana Kos
Broj stranica: 224
Godina izdanja: studeni 2022.
ISBN: 978-953-259-403-4
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
19,78 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Spašavanje smrti
Nema tagova

Putujući podzemnom željeznicom, gotovo nijema Mári misli o tragičnom samoubojstvu neimenovane djevojke na tračnicama, a fenomen samoubojstva opsesivno joj nastanjuje um. Njezina svijest uskoro prolazi kroz mnoga začudna mjesta, kao i vlak kojim je krenula. Počevši od gotovo idilična djetinjstva u Mršini s obitelji, brzo stiže do tamnih događaja iz bliske prošlosti, sve vrijeme procjenjujući smisao i potrebu postojanja u sadašnjosti. Teret sjećanja čini se prevelik, i Mári priželjkuje kraj. Poput vlaka, stići će na svoje odredište.

Drugi roman hvaljene češke književnice Lucie Faulerove suvremeno je zamišljen uvid u kompleksne, mračne misli izmučene djevojke, suočene s teškom svakodnevicom koju ipak želi živjeti. Stilski inovativno i vješto napisano, sa solidnom dozom crnog humora, Spašavanje smrti nominirano je za prestižnu češku nagradu „Magnesia Litera“, a ovjenčano Europskom nagradom za književnost 2021. godine.


Spašavanje smrti sadržava gotovo filmski niz slika. Čini se da svjesno i nesvjesno teku jedno u drugo i jedno iz drugoga, ali i jedno kroz drugo, baš kao u filmskoj montaži.“
Aktuálně

„Lucie Faulerová iznimno je vješta u oblikovanju odnosa i intimnih trenutaka. Na primjer, scene između Mári i njezina brata Adama veoma su dirljive i vješto prikazuju osjećaje i iskustva koja nas sve povremeno obuzimaju.“
Czech Television, Art

„Autorica je u fabulu utkala svoju izrazitu maštovitost i smisao za stvaranje neobičnih metafora. I zbog toga njezino drugo beletrističko djelo zaslužuje pozornost.“
Novinky

„Ova kratka, ali pomno promišljena i napisana knjiga vrijedna je pažnje. Ne samo zbog teme koja se tiče svih nas, već i zbog maštovite forme pisanja, te zbog rada s jednim tipom statistike koji inače ne pretražujemo.
Deník N

Lucie Faulerová

Lucie Faulerová

Lucie Faulerová, rođena 1989. godine, češka je spisateljica, urednica i scenaristica. Diplomirala je bohemistiku na Sveučilištu Palacký u Olomoucu. Već je svojim debijem, romanom Lapači prachu, izdanim 2017. godine, privukla pozornost kritike – nominirana je za najvažniju češku nagradu „Magnesia Litera“ te za nagradu za mlade autore „Jiří Orten“. Roman je ubrzo preveden na nekoliko jezika. S poznatom češkom umjetnicom Kateřinom Šedom surađivala je na knjizi BRNOX – Průvodce brněnským Bronxem (BRNOX – A guide to Brno’s Bronx), otkrivajući četvrt Brna na socijalnoj margini. Za svoj su rad 2016. godine autorice dobile nagradu „Magnesia Litera“ za žurnalistiku. Posljednji roman, Djeva smrti, također je nominiran za „Magnesiju Literu“ u kategoriji najboljeg proznog djela i dobitnik je Europske nagrade za književnost 2021. godine.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Spašavanje smrti' kupci su kupili i ove knjige

Narod što u snijegu sije
Narod što u snijegu sije
21,90 €
Gospođa Black
Gospođa Black
-10%
16,61 €18,45 €
Žeđ
Žeđ
-10%
14,21 €15,79 €
Tri Evine kćeri
Tri Evine kćeri
18,45 €
Soba na dnu mora
Soba na dnu mora
-10%
14,21 €15,79 €
Divlje guske
Divlje guske
 
 
Povratak na pregled Knjiga