Indigo
2020-2021
Beletristika strana
Preveo s njemačkog Dalibor Joler
Broj stranica: 400
Godina izdanja: travanj 2020.
ISBN: 978-953-259-281-8
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
21,10 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Indigo
Nema tagova

Institut Helianau internat je za djecu koja pate od misterioznoga indigo sindroma. Svatko tko im se približi ubrzo osjeti posljedice kao što su mučnina, vrtoglavica i jaka glavobolja. Njihovi su roditelji mahom izmučeni, očajni ljudi, prisiljeni dugoročno trpjeti bolove. Kada se u institutu zaposli Clemens Setz i počne predavati djeci matematiku, uskoro primijeti da se događa nešto jako čudno – netko s bizarnom maskom na licu odvodi djecu u nepoznatom pravcu. Učitelj krene dublje istraživati, a to će rezultirati ne samo otkazom, već i mnogo većim posljedicama... 
 
Riječ je o romanu koji se opire ikakvoj jasnoj kategorizaciji, sažimanju ili prepričavanju. U ovom nevjerojatno originalnom djelu Setz miješa žanrove i narative, poigrava se jezikom i rasteže granice između stvarnosti i književnosti. Prepun faksimila, liječničkih nalaza i fotokopija iz drugih knjiga, Indigo je uzbudljivo, uznemirujuće, ali i toplo štivo koje naglašava važnost razumijevanja usamljenosti i nužnost empatije.


Indigo je rijedak primjer književnoga djela koje je stvorilo vlastite zakone – neovisne i o kojoj drugoj nakani izvan vlastitoga svemira. Pritom je roman pisan neusiljenim jezikom, dijaloški bogat i dinamičan, zabavan i anegdotalan, ali također okrutan i zagonetan.“
Volker Hage, Der Spiegel 41/2012 

Clemens Setz suvereno se poigrava umetnutim fotografijama, rukopisnim faksimilima i različitom tipografijom, aluzijama s područja književnosti, glazbe, filma, likovne umjetnosti i stripa.
Kristina Pfoser, ORF.at 

Najviše od svega... Clemens J. Setz je – zapanjujuće originalan.
Ulrike Sárkany, ndr.de 

„Činjenica da njegov tekst zahvaća, inficira, napada čak i tijelo čitatelja vjerojatno je najveći kompliment koji se može dati Setzu.
Eva Behrendt, die Tageszeitung 

„Štivo koje ostavlja posljedice. Postoji opasnost od navikavanja.“
Andreas Platthaus, Frankfurter Allgemeine Zeitung 

„Svojom novinarskom intuicijom te sve većom i sve kobnijom predanošću poslu Setz kreće u potragu za iščezlom djecom.“
FOCUS Online


Dostupno i kao e-knjiga na platformi TookBook.

Clemens J. Setz

Clemens J. Setz

Clemens J. Setz (Graz, 1982.), nazivan i wunderkindom, austrijski je pisac i prevoditelj. Studirao je matematiku i germanistiku. Godine 2007. debitirao je s romanom Söhne un Planeten, a već s drugim romanom, Die Frequenzen, bio je finalist za nagradu “German Book Prize”. Godine 2011. osvojio je nagradu književnog sajma u Leipzigu sa zbirkom kratkih priča Die Liebe zur Zeit des Mahlstäder Kindes. Godinu nakon, 2012., ponovno je bio u finalu za nagradu “German Book Prize” s romanom Indigo, a 2015. dobio je nagradu “Wilhelm Raabe” za roman Die Stunde zwischen Frau und Gitarre (2015.). Njegova su djela i roman Die Frequenzen (2009.) i zbirka kratkih priča Glücklich wie Blei im Getreide (2015.). Prepoznat je i kod publike i kod kritike, a uspoređivan je s Nabokovom i Fosterom. Živi i radi u Austriji.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Indigo' kupci su kupili i ove knjige

Drveće
Drveće
Uskoro!
POŠALJITE UPIT
Skuhati medvjeda
Skuhati medvjeda
23,90 €
Ešalon za Samarkand
Ešalon za Samarkand
21,10 €
Subota
Subota
18,45 €
Pješčana grobnica
Pješčana grobnica
23,90 €
Impresionist
Impresionist
12,61 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga