Dvoslojno staklo
2020-2021
Beletristika strana
Prevela s islandskog Daria Lazić
Broj stranica: 112
Godina izdanja: lipanj 2020.
ISBN: 978-953-259-286-3
Uvez: tvrdi uvez s ovitkom
Format: 14 x 21,5 cm
14,21 €15,79 €
 
  Dodaj u listu želja
 
Dvoslojno staklo
Nema tagova

Jesen je, a iza prozorskoga stakla svog stančića vrijeme u mislima provodi udovica, puna bora i ožiljaka od ispunjena života, većinom provedena s pokojnim suprugom. Svakodnevicu upravljanu rutinom i nostalgijom, povremenom čašom džina u lokalnoj pivnici i sastancima u bračnom klubu ipak će promijeniti jedan neznanac. Nekoliko će jeseni proći, a njihova će priča pokazati da, godinama i mudrosti unatoč, život uvijek umije iznenaditi – i zadati udarac.

Dvoslojno staklo kratak je, ali intenzivan roman, pomno promišljan i ispripovijedan snažnom metaforikom koja pogađa srž života u trećoj dobi. S pravom nagrađena Nagradom Europske unije za književnost, Halldóra Thoroddsen jedinstveno prikazuje svakodnevicu islandskog grada, dajući glas onima koji je tiho promatraju i u njoj najmanje sudjeluju. A imaju što reći.


“U vremenu kojim upravlja diktat(ura) mladosti, u kojem su nove zvijezde pop-kulture sve mlađe, a stare nastoje tako izgledati, potrebna nam je ovakva književnost.”
Sanja Stefanjesko, Skandinavski Kutak

“Mnogo se toga krije u ovoj priči iako je kratka, govori o postojanju i smislu, životu i smrti; prožeta je mudrošću, životnim iskustvom i snažnim osjećajem za pravdu; jasna je i oštra kao što se iz naslova može i zaključiti.“
Steinunn Inga Óttardóttir, Kvennablaðið

„Ovo je velik roman, premda kratak, i autorici sjajno polazi za rukom prikazati snažne osjećaje u malo dragocjenih riječi.“
Povjerenstvo islandske ženske nagrade za književnost „Fjöruverðlaunin“

„Ovo je knjiga koja dobro liježe u svijest, ruku i torbu, otvara pitanja i pruža novu i dragocjenu perspektivu, stoga se nadam da će dosegnuti mnoge.“
Brynhildur Björnsdóttir, Vísir


Dostupno i kao e-knjiga na platformi TookBook.

Halldóra Thoroddsen

Halldóra Thoroddsen

Halldóra Thoroddsen (Reykjavik, 1950. - 2020.) islandska je književnica. Diplomirala je na dvama fakultetima (Iceland College of Education i Iceland Academy of the Arts), a potom je radila kao učiteljica, sudjelovala je u izradi kurikula umjetnosti za osnovnu školu i bila je urednica radijskoga programa. Piše poeziju, kratke priče, mikrofikciju i romane. Prvu zbirku pjesama Hárfínar athugasemdir objavila je 1998. godine, a potom, 2002., mikrofikciju 90 sýni úr minni mínu. Zbirku pjesama Gangandi vegfarandi objavila je 2005., zbirku kratkih priča Aukaverkanir 2006., a roman Dvoslojno staklo 2016. Roman Dvoslojno staklo priskrbio joj je dvije važne nagrade – islandsku žensku nagradu za književnost „Fjöruverðlaunin“ 2016. i Nagradu Europske unije za književnost 2017.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 30,00 EUR.

Cijena dostave za Hrvatsku: 3,98 EUR (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Dvoslojno staklo' kupci su kupili i ove knjige

Ešalon za Samarkand
Ešalon za Samarkand
21,10 €
Slike iz života M.
Slike iz života M.
-10%
11,83 €13,14 €
Stablo gorke naranče
Stablo gorke naranče
19,90 €
Simfonija u bijelom
Simfonija u bijelom
-10%
14,21 €15,79 €
Zemlja kratkih rečenica
Zemlja kratkih rečenica
21,90 €
Dvije noći u Barceloni
Dvije noći u Barceloni
-10%
11,83 €13,14 €
 
 
Povratak na pregled Knjiga