Moramo razgovarati
Moramo razgovarati
 


Beletristika domaća
Biblioteka Nokaut
Broj stranica: 144
Godina izdanja: rujan 2018.
ISBN: 978-953-259-222-1
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 13,5 x 20,8 cm
Masa: 181 g
Cijena
99,00 kn
Cijena s popustom
89,10 kn
Popust
10%
 
  Dodaj u listu želja
 
Moramo razgovarati
Nema tagova

Prva knjiga, zbirka priča Tanje Mravak „Moramo razgovarati“ objavljena je 2010. godine kao posljedica Nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis autora/ica do 35 godina starosti. Zbirka je bila najnagrađivanija knjiga 2010. godine kada su joj dodijeljene Nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2010., Nagrada Slavić za autorski prvijenac (DHK) i Posebno priznanje Slobodne Dalmacije za kulturu.

Da se, ako je itko posumnjao, ne radi o slučaju, Tanja je potvrdila sedam godina kasnije, opet majstorskom zbirkom priča „Naša žena“ (Hena com 2017.). U međuvremenu, premda nije objavljivala nove priče, popularnost Tanje Mravak je rasla potaknuta njezinim kazivanjem priča (storytellingom) i kolumnama. I, naravno, prvom knjigom koja se čitala i prepričavala, kojoj se divilo, a koja je pomalo nestala s tržišta, pa je ovo reizdanje knjige već dugo nasušno.

Na prvom izdanju zbirke „Moramo razgovarati“ pisalo je: „Dramska snaga se ostvaruje dijalozima i karakterima likova danima tako uvjerljivo da ih možemo čuti kako stupaju i uzdišu u svojim sobama, kako im krv šumi u ušima dok ne čuju sugovornika (ili kako se prave da ga ne čuju). No, premda su dijalozi nosivi element ovih priča, puno važnije od njih su šutnje i rasjedi u razgovoru, mimoilaženja govornika, tišina.“

Uživajte u klasičnoj, jer to su one uvijek moderne i aktualne knjige,„Moramo razgovarati“.

Kruno Lokotar

Od istog autora

Naša žena
Naša žena
-10%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
109,00 kn
98,10 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga