Aleksandra Kardum

Aleksandra Kardum

Aleksandra Kardum rođena je 1969. godine. Živi u Splitu, na adresi aleksandra.kardum@gmail.com. Nakon diplome radila je kao profesorica glazbene umjetnosti u gimnaziji, a posljednjih osamnaest godina radi kao glazbeni terapeut za djecu s autizmom. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu magistrirala je sustavnu pedagogiju, trenutno je pred obranom doktorata iz obiteljske pedagogije  na istom fakultetu.
Autorica je tri romana. Prvi, Ono što sam prešutjela, objavila je 2005. godine, a prije objave, na natječaju za najbolji neobjavljeni hrvatski roman, proglašen je jednim od deset najboljih. Drugi roman (Spavaš li?, 2007.), o ratu u Bosni, dobio je nagradu Fran Galović za najbolje prozno djelo na temu podvojenog identiteta. Treći roman o psihologiji i filozofiji tanga – Pratim te (2010.) prema mišljenju stručnog žirija Hrvatskog radija proglašen je najboljim romanom 2010.
Tijekom 2012. godine pisala je kolumnu u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom Ima li života nakon razvoda. 
Povremeno piše kratke priče i drame (Tko je jeo iz mog tanjurića ili Nje nema) te nastupa na Pričiginu, splitskom festivalu pripovijedanja.
Napisala je dva dramska teksta za djecu. Tekst Na krovu svijeta ušao je u uži izbor za nagradu Mali Marulić 2016. godine. Dramski tekst U zemlji Jajoliji napisan je i prilagođen mogućnostima djece s autizmom, a predstava nastala na tom tekstu prva je u kojoj ravnopravno sudjeluju djeca s autizmom i profesionalni glumci i zabavljači.
Glazbenica je, svira klavir i povremeno piše glazbu pomoću koje se trudi senzibilizirati javnost i podignuti svijest o problemima djece i obitelji koje se bore s autizmom.

 

Knjige autora

Soba moje sestre
Soba moje sestre
-10%
13,02 €14,47 €
 
 
Povratak na pregled Autora