Violina iz Auschwitza
Beletristika strana
Preveo s katalonskog Boris Dumančić
Broj stranica: 176
Godina izdanja: ožujak 2017.
ISBN: 978-953-259-164-4
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm

Trenutno nedostupno
  Pošaljite upit
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 26,54 € (200 kn)Besplatna dostava iznad 26,54 € (200 kn)
 
Violina iz Auschwitza
Nema tagova
Na koncertu u Krakovu glazbenik jednog trija upoznaje samozatajnu i tihu Reginu, violinisticu sa savršeno uštimanim glazbalom, ni ne sluteći kakva se povijest i priča kriju iza tog začudnog instrumenta. Kada mu Regina preda u ruke dokumentaciju i zapise o violini pred njegovim će se očima otvoriti nevjerojatna priča o životu tog tanahnog instrumenta, njezinog graditelja i još nekih protagonista u jezivim okolnostima nacističkog režima.
                 
Violina iz Auschwitza neveliko je, ali iznimno dojmljivo djelo koje je proslavilo katalonsku književnicu Mariu Àngels Angladu. Radi se o jednoj od onih knjiga koja se zbog neprocjenjive poruke o snazi umjetnosti i neuništivosti ljudskog duha nosi u mislima još dugo nakon što zaklopimo korice. Ovaj se Angladin roman smatra, ne bez razloga, neizostavnim djelom o holokaustu jer o najvećim zločinima 20. stoljeća progovara na posve nov i neuobičajen način, ispreplićući lirsku jednostavnost, fikciju i stvarnu nacističku dokumentaciju.
 
„Predivno satkan i duboko ganutljiv roman o graditelju violina zarobljenom u Auschwitzu čiji život ovisi o stvaranju savršenog instrumenta.“ 
Shelf Awareness
 

Violina iz Auschwitza je jako dirljiva priča protkana uzvišenom moći umjetnosti i dehumanizirajućom traumom holokausta. Angladin stil elegantan je i suptilan, a kratkoća ove priče samo dodatno daje na njezinoj emocionalnoj snazi.“ 
John Boyne, autor knjige The Boy in the Striped Pajamas

„Anglada daje točno onoliko detalja iz života u Auschwitzu da stvori tinjajući dojam jeze i straha, a te scene vrlo uspješno balansira s prekrasnim i pažljivim opisima Danielova rada  koji reflektira mogućnost nade i ljepote usred tolike tmine. Ovaj je roman savršeno izrađen, baš kao Danielova violina i ostaje u sjećanju dugo nakon što je pročitana zadnja stranica.“ 
Shelf Awareness

Maria Àngels Anglada

Maria Àngels Anglada

Maria Àngels Anglada (r. Vic, 1930. – u. Figueres, 1999.) katalonska je spisateljica i pjesnikinja. Diplomirala je klasičnu filologiju na Sveučilištu u Barceloni te se tijekom cijelog života aktivno bavila proučavanjem klasične i suvremene književnosti. Osvojila je nagradu “Josep Pla” za prvi roman Les Closes (1978.) i nagradu “Lletra d’Or” za roman Sandàlies d’escuma (1985.). Posthumno joj je dodijeljena nagrada “Octavi Pellissa Premium” za zbirku priča Nit de 1911 (1999.).
Objavila je i romane: Viola d’Amore (1983.), L’agent del rei (1991.), Violina iz Auschwitza (1994.), Quadern d’Aram (1997.) i Artemísia (1989.). Uz zbirke poezije, autorica je djelovala i kao književna kritičarka te sveučilišna profesorica. Proslavila se Violinom iz Auschwitza, romanom koji je preveden na preko dvadeset jezika i ubraja se u nezaobilazno djelo o holokaustu. Anglada ima status jedne od najznačajnijih katalonskih spisateljica 20. stoljeća.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Violina iz Auschwitza' preporučujemo i ove knjige

Ostajem ovdje
Ostajem ovdje
18,45 €
 
139,01 kn
Sonjka
Sonjka
-10%
13,02 €14,47 €
 
98,10 kn109,02 kn
Kraj. Iznova
Kraj. Iznova
-10%
14,21 €15,79 €
 
107,07 kn118,97 kn
Vojske
Vojske
18,45 €
 
139,01 kn
Pacijent iz sobe 19
Pacijent iz sobe 19
-10%
Zuzanin dah
Zuzanin dah
19,78 €
 
149,03 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga