Turskom poviješću s Elif Shafak i Defne Suman
Beletristika strana
Broj stranica:
Godina izdanja:
ISBN:
Uvez: meki uvez
Format: 14 x 21,5 cm
39,99 €61,45 €
301,30 kn463,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 26,54 € (200 kn)Besplatna dostava iznad 26,54 € (200 kn)
 

Istaknite se iz mase i uronite u nevjerojatne svjetove turske povijesti s nevjerojatnim romanima koji čine "Četrdeset pravila ljubavi" Elif Shafak, "Posuđeno vrijeme" i "Za doručkom", autorice Defne Suman! Ovaj nezaobilazni paket okuplja najbolje što je turska suvremena književnost iznjedrila: priče o povijesti, ljubavi i tajnama, a sve to isprepleteno je nevjerojatnom maštovitošću i zanosnom lirikom.

Prvi korak u ovoj nevjerojatnoj avanturi je "Četrdeset pravila ljubavi" Elif Shafak, u kojem upoznajemo američku kućanicu Ellu Rubinstein koja, zaglavljena u nesretnom braku, otkriva novo značenje ljubavi kroz priču o Rumiju i njegovom duhovnom mentoru Šemsu iz Tabriza. Smještena u sadašnjost i u trinaesto stoljeće, ova je proza prožeta bezvremenskim porukama ljubavi koje će vas nadahnuti za sva vremena.

"Posuđeno vrijeme" Defne Suman vodi vas u srce Osmanskog Carstva, u raskošni grad Smirnu. Kroz priču o četiri obitelji - levantinsku, tursku, grčku i armensku - isprepliću se sudbine i vijugaju kroz dramatične društvene i političke mijene. Ova gusto tkana proza obuhvaća najburnije godine povijesti kozmopolitskog Izmira i pruža vam potpuno novi uvid u prošlost i kulturu drevnog grada.

Napokon, "Za doručkom" nam otvora vrata Prinčevskog otoka Bujukade, gdje se odvija proslava stotog rođendana nekada istaknute slikarice Širin Sake. No, klupko tajni vezanih za obiteljsku prošlost i nestanak Širinina unuka Fikreta miješaju se s obiteljskim tajnama, ljubavima i traumama. Ovaj višegeneracijski roman ispričan iz četiriju perspektiva donosi duboko emocionalno putovanje kroz povijest Turske.

Povežite se s turskom poviješću, strastvenim ljubavnim pričama i intrigantnim tajnama uz ovaj nevjerojatan paket romana. Elif Shafak i Defne Suman će vas očarati svojim pripovjedačkim umijećem, bogatim detaljima i nepredvidljivim zapletima. Zaronite u ovaj književni svijet i osjetite kako vas obuzima strast prema čitanju. Ne propustite ovu priliku da otkrijete tursku povijest na potpuno nov način!

Elif Shafak

Elif Shafak

Elif Shafak (1971., Strasbourg) nagrađivana je britansko-turska spisateljica i najčitanija autorica u Turskoj. Piše i na turskom i na engleskom jeziku i objavila je 17 knjiga, od kojih su 11 romani. Njezina su djela prevedena na 50 jezika. Shafak je doktorirala znanosti i predavala je na raznim fakultetima u Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, između ostaloga na Sveučilištu „St. Anne’s College“ i na Oxfordu. Članica je Svjetskog ekonomskog foruma i jedna od utemeljiteljica Europskog vijeća za međunarodne odnose. Kao braniteljica ženskih prava, prava LGBT zajednice i prava za slobodu govora, Shafak je inspirativna javna govornica i više puta je nastupila kao govornica na TED-u te bila nagrađena ovacijama. Shafak doprinosi mnogim velikim publikacijama diljem svijeta i dodijeljena joj je titula „Chevalier des Artes et des Lettres“. Politico ju je izabrao kao jednu od 12 ljudi koji čine svijet boljim mjestom. Bila je u žiriju brojnih književnih nagrada i predsjedala je nagradom „Wellcome“. 

„Cijeli svoj život branim prava žena, prava manjina, demokraciju i slobodu govora. U svojim knjigama nastojim dati glas onima koji glasa nemaju.“
Elif Shafak

„U središtu mojeg rada uvijek će biti fikcija. Mašta. Priče. Pripovijedanje. U Turskoj se na usmenu kulturu gleda svisoka kao na „domenu neinteligentnih, neobrazovanih žena“. Ja nikada ne podcjenjujem usmenu kulturu. Uz to, ja sam akademik i volim čitati o raznim temama: povijesti, filozofiji, neuroznanosti, političkim znanostima. Smatram da romanopisac mora biti znatiželjno biće i uvijek učiti, uvijek čitati. Isto tako mislim da romanopisac mora dobro slušati. Moramo slušati ljude i slušati svemir. Tako da sam sad u toj fazi: samo slušam.“
Elif Shafak u razgovoru za Open Magazine

„Elif Shafak uvijek je bila najempatičnija autorica. Ona vidi nevidljivo i posuđuje svoj glas onima koji su ušutkani. Najčitanija je turska spisateljica, a njezin posljednji roman 10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu je upravo sve ono što smo od Elif Shafak očekivali. U romanu ne nailazimo samo na iznimno suosjećanje i čovječnost već i na živahnu evokaciju skrivenog Istanbula sredine 20. stoljeća; dirljiva prijateljstva i složene unutarnje živote ženskih likova, po čemu je Shafak odavno poznata.“
The Guardian

„Jedna od najboljih svjetskih autorica danas.“ 
Hanif Kureishi

Defne Suman

Defne Suman

Defne Suman, (Istanbul, 1974.) turska je književnica. Odrasla je na otoku Prinkipo. Diplomirala je sociologiju na Sveučilištu Boğazici. Radila je kao učiteljica na Tajlandu i u Laosu, gdje je studirala dalekoistočnu filozofiju i mistične discipline. Nakon toga nastavila je studirati u američkoj državi Oregon. Njezin je književni rad iznimno raznovrstan: okušala se u esejistici, dnevničkim zapisima, putopisima i romanima. Zbirku putopisa i eseja Mavi Orman objavila je 2011. godine, a 2019. izašao je i nastavak te zbirke pod naslovom Insanlik Hali. Kao autorica i urednica potpisuje i antologiju kratkih priča turskih autora Evden Kaçmanın Yolları, koju je objavila 2021. Njezin prvi roman, Saklambaç, o tajanstvenom nestanku mlade žene, izdan je 2014. godine. Roman Posuđeno vrijeme, ujedno i prvo njezino djelo prevedeno na engleski jezik, pod naslovom The Silence of Scheherazade, objavljen je 2016. godine u Turskoj i Grčkoj. Napisala je još nekoliko romana: Yaz Sıcağı (2017.), Kahvaltı Sofrası (2018.) te Yağmur'dan Sonra 2020. Živi na relaciji između Atene i Istanbula.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Turskom poviješću s Elif Shafak i Defne Suman' kupci su kupili i ove knjige

Za doručkom
Za doručkom
21,90 €
 
165,01 kn
Četrdeset pravila ljubavi
Četrdeset pravila ljubavi
18,45 €
 
139,01 kn
Posuđeno vrijeme
Posuđeno vrijeme
-10%
18,99 €21,10 €
 
143,08 kn158,98 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga