Razorna riječ
Beletristika strana
Prevela s engleskog Ira Martinović
Broj stranica: 384
Godina izdanja: veljača 2012.
ISBN: 978-953-259-051-7
Uvez: meki uvez
Format: 15,5 x 23,5 cm
Masa: 511 g
60,00 kn125,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Razorna riječ
Nema tagova

Kaos stiže prijatelju.

Ove tri riječi unose nemir u Three Pines i njegove mještane. Dok se zadnji posjetioci opraštaju od ljeta i spremaju na povratak u grad, u mjesnom je bistrou pronađen ubijen stranac. Nitko u Three Pinesu ne zna tko je ubijeni. Glavni istražitelj Gamache i njegovi suradnici još su jednom pozvani da razotkriju istinu iza slojeva laži. Korak po korak, svojom će istragom na svjetlo dana izvući kako blago, tako i trule tajne zakopane u divljini. Gamache slijedi trag kojeg za sobom ostavljaju pronalasci poput prvog izdanja knjiga Charlottina mreža i Jane Eyre. Rijec woe ispisana u paukovoj mreži odvest će ga duboko u šume i zbog nje će prijeći cijeli kontinent u potrazi za dokazima, da bi se na kraju vratio u mjesto i donio sa sobom istinu, razornu riječ. Više nema uzmaka, na neka će pitanja osumnjičeni morati odgovoriti.

...Penny nije Agatha Christie – njezina je pripovjedačka vještina izoštrenija, više se oslanja na karakterizaciju, nego na formulu detektivskog romana, draža joj je složena radnja koja počiva na osjećajima i psihologiji od precizno opisanog zločina, pa je bliže P.D. Jamesu. ovo je dosad najbolji roman iz ciklusa o istražitelju Gamacheu.

Globe and Mail, Margaret Cannon 

…Penny je sa svakim novim romanom sve bolja. peti po redu, njezin je najnoviji roman i najbolji, predočavajući muke koje u sadašnjosti mogu izazvati sakriveni grijesi prošlosti što se nesmiljeno obruše na krivce, ali i nedužne. Mudri istražitelj Gamache kao i uvijek je dovoljno pribran i detaljan da prodre u samu srž laži, sloj po sloj, te izvuče istinu na vidjelo. ovaj fantastičan roman je prava stvar za ljubitelje pametnog krimića.

Library Journal 

Složenom pričom strukture pravog mita Penny – nekad novinarka CanadianBbroadcasting Corporation – nastavlja svoju seriju modernog detektivskog romana. Radnja je smještena u malom mjestu kao i dosad, likovi veličanstveno predočeni, humor mračan i opojan. istražitelj gamache, uglađeni ljubitelj poezije, u psihu osumnjičenih viri preko tanjura punog toliko slasne hrane da ćete poželjeti sjesti na prvi avion za kanadu, a njegovo viđenje stvari kao i uvijek predstavlja sofisticiranu analizu ljudskih slabosti, ali bez osude, gotovo sa suosjećanjem. 

People Magazine

Od istog autora

Igra svjetla i tame
Igra svjetla i tame
-52%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
125,00 kn
60,00 kn
Pokopajte svoje mrtve
Pokopajte svoje mrtve
-52%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
125,00 kn
60,00 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga