Pudli lete na jug
Beletristika domaća
Biblioteka Nokaut
Broj stranica: 204
Godina izdanja: ožujak 2014.
ISBN: 978-953-259-073-9
Uvez: meki uvez
Format: 13.5 x 20.8 cm
Masa: 251 g
71,40 kn119,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Pudli lete na jug
Nema tagova

Pero Kvesić rodonačelnik je tzv. proze u trapericama; njegovo pismo obilježava nepretencioznost, jednostavnost izričaja, imperativ jasnoće i razumljivosti, te humornost, zabavnost i komunikativnost. Kao i većina autora poniklih u novinarstvu, Kvesić piše mnogo, lako i brzo. No, zbog različitih, često čak i politički uvjetovanih, nametnutih razloga, on nije objavljivao mnogo. Ipak, i u dugim razdobljima neobjavljivanja, nastavljao je pisati – i to na blogu.

Knjiga Pudli lete na jug sadrži prozu prethodno objavljenu na Kvesićevim blogovima, a u kojoj se bavi dvjema tematskim preokupacijama: neobičnim i naoko neobjašnjivim događajima iz svakodnevice, te suživotom čovjeka i njegova najboljeg prijatelja – psa.

Kvesić je sklon anegdotalnom pristupu, često balansira na granici fikcije i stvarnosti, a tekstovi su redovito autobiografski obilježeni. Na zabavan način posreduje upečatljive kriške urbanog života te humor spaja s kritikom ljudskih slabosti, uz političke aluzije i erotske impulse. No, Kvesić je i autoironičan, rado ismijava vlastite nedostatke, i zapravo je humoran pristup stvarnosti i životu temeljna odrednica njegova pisma.

Pudli lete na jug nepretenciozna je, duhovita, blaga i topla knjiga humoreski i anegdota, od autora humanističkog svjetonazora, iznimno znatiželjnog te uvijek spremnog za nova iskustva i njihovu upečatljivu, duhovitu literarnu artikulaciju.

Od istog autora

Pisac prostih priča
Pisac prostih priča
-40%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
119,00 kn
71,40 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga