Moj Michael
Beletristika strana
Prevela s engleskoga Marijana Javornik
Broj stranica: 264
Godina izdanja: 2002.
ISBN: 953-6510-67-7
Uvez: tvrdi uvez
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: 434 g
72,00 kn90,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Besplatna dostava iznad 200 knBesplatna dostava iznad 200 kn
 
Moj Michael
Nema tagova

U magnetski privlačnom romanu Moj Michael Amos Oz, jedan od najvažnijih suvremenih izraelskih pisaca, gradi stanovitu napetost između nedogađanja u izvanjskom svijetu i pustoši u unutarnjem životu svoje glavne junakinje Hanne. Preciznije, zamornu istovjetnost stvarnosti i Hanninih mnogolikih / mnogostrukih nutrina. Ona se pita je li moguće da se svatko osim nje pomirio s vremenom, ambicijom, poartvovnošću i tzv. progresom. Budući da je njezina stvarnost potpuno u vlasti praznine, povlači se u svijet mašte i prigušenih čežnji. U snu postaje svemoćna princeza okružena svojim predanim podanicima. Kada je, međutim, budna, ona je živa kronika represivne i vrlo glasne tišine, zastrašujućeg muka i nepodnošljive praznine. Pišući o Hanninu životu, Oz ispisuje Jeruzalem s onu stranu prigodne turističke razglednice - Jeruzalem tuge, goleme ženske boli i sumorne stvarnosti. To pritom čini tako lirski intenzivno i napeto da se stranice kojima ćete proći doimaju gotovo dramatično. Sugestivnost ove židovske obiteljske “drame” zacijelo je uznemirujuća i u svojoj europskoj (hrvatskoj) inačici. Zatvoreni u svoje snove, zarobljeni predodabama o stvarnosti i kanoniziranim muško-ženskim relacijama živimo neka zastrašujuća ponavljanja, navike i guste smrti naših smislova. A moć ljubavi umire u nama još za života.

Amos Oz

Amos Oz

Amos Oz rođen je u Jeruzalemu 1939. godine. Jedan je od najvažnijih suvremenih izraelskih pisaca. Njegove knjige priča, eseja i romani prevedeni su na više od trideset svjetskih jezika. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja uključujući i Prix Femina, Izraelsku nagradu za književnost i Mirovnu nagradu na Frankfurtskom sajmu knjiga. Predaje književnost na Sveučilištu Ben Gurion u Negevu. Živi u Aradu u Izraelu.

Knjige se naručuju odabirom te popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
 

NAČINI PLAĆANJA

Nudimo Vam različite vrste plaćanja:

1. Plaćanje kreditnim karticama i to: MasterCard, Visa, Maestro, Diners, Discovery i strane American Express kreditne kartice

2. Plaćanje Internet bankarstvom ili općom uplatnicom

3. Plaćanje pouzećem – gotovinom prilikom preuzimanja

Više detalja o načinu plaćanja možete pročitati ovdje.
 

DOSTAVA

1. NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE

Dostava je besplatna na području Hrvatske za narudžbe iznad 200,00 kn.

Cijena dostave za Hrvatsku: 30 kn (PDV uračunat).

Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Rok isporuke je 1-3 radna dana: za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze navedeni se rok isporuke produžuje najčešće za 2 radna dana. Naručene knjige na području Republike Hrvatske dostavljamo putem GLS paketne dostave.

2. DOSTAVA U INOZEMSTVO

Narudžbe iz inozemstva moguće je platiti isključivo kreditnim karticama.
Narudžbe zaprimljene do 12 h otpremaju se isti dan, a nakon 12 h sljedeći radni dan.
Cijene dostave te rokove isporuke za narudžbe iz inozemstva možete provjeriti ovdje.


Uz knjigu 'Moj Michael' kupci su kupili i ove knjige

Ribari
Ribari
-10%
139,00 kn
125,10 kn
Ubij se, ljubavi
Ubij se, ljubavi
-10%
109,00 kn
98,10 kn
Bez milosti
Bez milosti
-20%
119,00 kn
95,20 kn
Posuđeno vrijeme
Posuđeno vrijeme
-10%
159,00 kn
143,10 kn
Pod krošnjom naranče
Pod krošnjom naranče
-10%
129,00 kn
116,10 kn
Ulica slobode
Ulica slobode
-20%
139,00 kn
111,20 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga