Igra svjetla i tame
Beletristika strana
Prevela s engleskog Ira Martinović
Broj stranica: 362
Godina izdanja: rujan 2013.
ISBN: 978-953-259-067-8
Uvez: meki uvez
Format: 15 x 23 cm
Masa: 531 g
60,00 kn125,00 kn
 
  Dodaj u listu želja
 
Igra svjetla i tame
Nema tagova

Nagrada Anthony za najbolji kriminalistički roman 2012.

Lillian Dyson je odlučila promijeniti život, istrgnuti se iz zagrljaja alkoholizma. No ubijena je, pronađena mrtva među jorgovanom i nerinama u vrtu Clare Morrow niti dan nakon trijumfalnog otvorenja Clarine samostalne izložbe u prestižnom montrealskom muzeju. Glavni istražitelj Gamache, zapovjednik Odjela za ubojstva Sûreté du Québec, još je jednom pozvan u mjestašce Three Pines, gdje zatiče elitu umjetničkog svijeta pokrajine Quebec. Istraga ga vodi u svijet u kojem svjetlost i tama žive jedna do druge, u kojem ništa nije kako se čini: iza svakog osmijeha krije se prezir, iza prijateljstva otrovni žalac. Čak ni kad sve činjenice izađu na svjetlost dana Gamache i njegov tim neće znati jesu li doista pronašli istinu, ili ih je prevarila igra svjetlosti i tame. 

Izvanredno... Penny vrlo vješto koristi simboliku igre svjetlosti i tame da bi dočarala oluju što bijesni dušama njezinih likova.

Publishers Weekly 

Varljivo šarmantan krimić koji nas vodi kroz složene motive jednako složenih likova. Strastvene svađe, bračne nesuglasice ili profesionalna zavist samo su naizgled različiti, no ispod površine kriju istinu o ljudskom umu, bol izdanog povjerenja i potrebu za oprostom.

The New York Times Book Review

Penny se ovom knjigom uzdiže u društvo velikana kao što su P.D. James, Ruth Rendell i Minette Walters, pokazujući izvanrednu sposobnost stvaranja životnih likova i uvjerljivih zapleta, ali i veliku umjetničku senzibilnost. 

Kirkus Review 

Od istog autora

Pokopajte svoje mrtve
Pokopajte svoje mrtve
-52%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
125,00 kn
60,00 kn
Razorna riječ
Razorna riječ
-52%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
125,00 kn
60,00 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga