Bludno smeđa
Bludno smeđa
 


Beletristika strana
Prevela s turskog Marijana Bavčević
Broj stranica: 344
Godina izdanja: rujan 2013.
ISBN: 978-953-259-068-5
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21.5 cm
Masa: 448 g
Cijena
139,00 kn
Cijena s popustom
111,20 kn
Popust
20%
 
Bludno smeđa
Nema tagova

Ovo je priča koja spaja ali i razdvaja i ljude i gradove. Proteže se od malog i ‘mračnog’ anadolskog sela do velikog i ‘sjajnog’ Istanbula. Narin, koja je odrasla u obitelji koja se držala na okupu ne iz ljubavi već iz nužde, nakon ljubavnog razočaranja, spoznaje da se na kraju jednog puta otvaraju drugi, veći putevi. Treba upornosti i snage da se jednim od njih krene a i kad se pođe novim pravcem neminovno se iza sebe ostavlja trag. Biti će potrebno da prođu godine kako bi se razumjela razotkrivena mržnja i izdaja na tim putevima i kako bi se pronašlo sve ono što je izgubljeno.

Narin je odlučna istrajati bez obzira na teškoće i strah. Slučajni susret sa Deniz, otvorit će joj put u bogati svijet Istanbula ali i u prijateljstvo u kojem nema tajni, osim jedne jedine – Firata, dovoljne da to prijateljstvo bude iskušano na najdelikatniji način.

Bludno smeđa je iskren i potresan roman Hande Altayli, ispisan snažnim i upečatljivim stilom pa se autorica s razlogom ističe kao mladi, svježi glas turske suvremene književne scene. Roman govori o odrastanju i osobnom sazrijevanju mlade djevojke, kontrastirajući pritom sliku anadolske seoske sredine sa velegradskim životom.


Po ovom je romanu snimljena i televizijska serija pod nazivom Milost, čije prikazivanje traje i u nas.

 
 
Povratak na pregled Knjiga