Accabadora
Accabadora
 


Beletristika strana
Prevela s talijanskog Mirna Čubranić
Broj stranica: 188
Godina izdanja: kolovoz 2014
ISBN: 978-953-259-080-7
Uvez: meki uvez s klapnom
Format: 14 x 21,5 cm
Masa: 262 g
Cijena
119,00 kn
Cijena s popustom
83,30 kn
Popust
30%
 
  Dodaj u listu želja
 
Accabadora
Nema tagova

"Acabar“ na španjolskome znači dovršiti, okončati. A na Sardiniji, „accabadora“ je ona koja okončava. U očima male sardinijske seoske zajednice, njezin čin nije čin ubojice, nego samilostan, ljubazan čin osobe koja sudbini pomaže da se ostvari.

Nakon što Tzia Bonaria, šezdesetogodišnja seoska krojačica, usvoji osmogodišnju Mariju, četvrtu kćer siromašne udovice, ona od nje nastoji sakriti istinu o svojoj ulozi accabadore dok veliki trud ulaže u odgoj i poučavanje te inteligentne, živahne ali i svojeglave djevojčice. No, osim kako obrubiti rupice za dugmad, ili ispeći guelfo kolačiće, Tzia Bonaria će djevojčicu naučiti i vrlo važnu životnu lekciju: kako ponizno prihvatiti i život i smrt.

Svim naporima unatoč, otkriće dugo skrivane tajne promijenit će tijek Marijine životne putanje i nagovijestiti joj tamno naličje odraslosti, ali je i odvesti na neočekivan put, u unutrašnjost Italije, odakle se u rodno selo vraća dodatno promijenjena da bi naposljetku i protiv svoje volje preuzela ulogu one koja sudbini pomaže da se ostvari, ali i ostvarila vlastitu sudbinu, te nastavila otočku tradiciju...

Od istog autora

Chirú
Chirú
-30%
({categories show_group="5"}{category_name}{/categories})
119,00 kn
83,30 kn
 
 
Povratak na pregled Knjiga